Продуктите:
за 2 порции
1/2ч.ч. жасминов ориз сварен в 1ч. вода
кокосово масло
зелена къри паста по ваш вкус
консерва кокосово мляко (400мл)
1/2 от пилешки гърди на кубчета, лентички
5 бейби тиквички/ 1 по-голяма тиквичка (на кубчета)
1ч.л. палмова/ кокосова захар
2ч.л. рибен сос
кафир лайм
сок от лайм
Приготвяне:
Загрейте кокосовото масло и запържете къри пастата, добавете малко от косковото мляко (гъстата част), пилешкото, след малко тиквичките и останалото мляко и гответе да желаната консистенция на тиквичките (аз предпочетох да не са много сварени, а леко хрупкави). Добавте захарта и рибения сос.
Кокосово чътни
1/2 кокосов орех - настърган
водата от него и допълнително вода
джинджифил (пресен)
чили по вкус
кафир лайм
сок от лайм
щипка сол
Блендирайте всичко.
Запръжка от синапени зърна, джинджифил, чесън и къри листа и добавете към кокоса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар