четвъртък, 22 юли 2021 г.

Бухти - зеленчукови или плодови

 Идеални за закуска, късна закуска, обяд или вечеря. :)

 

Зеленчукови бухти

Приготвяне:

Забъркайте гъста палачинкова смес с вашите предпочитани съставки + бакпулвер. 

Добавете подправки, сирена, зеленчуци или плодове или микс по ваш изобор/наличности в съотношение с тестото - 2:1

С лъжица гребвайте от сместа и пържете в малко мазнина на среден огън... поставете на кухенска хартия. 

Поднесете с някакъв сос - солен или сладък, салата... или пък вместо хляб към ястие.

 

Ябълкови бухти с Горгонзола 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...