петък, 6 декември 2013 г.
Паниран хек със сметанов сос “пушена сьомга”
2 порции:
4 бр. (по 150 г) филе хек
2 яйца
100г галета
100мл зехтин
½ с.л. сол
¼ с.л. черен пипер, млян
60г брашно
За соса:
50г готварска сметана, течна
20г пушена сьомга, нарязана на дребни парчета
1 скилидка (5 г) чесън, нарязана на дребно
1с.л. (10 мл) бяло вино
30г пресни гъби, нарязани на дребно
Нарежете всяко филе на 3 – 4 парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер.
Панирайте хека в брашно, яйце, галета и пак яйце. Пържете до златист цвят.
За соса запържете чесъна в малко зехтин. Добавете гъбите. След като поомекнат сложете пушената сьомга, сметаната и изчакайте сместа да се сгъсти. Накрая добавете виното. След като соса отново се сгъсти, отстранете го от котлона.
Аранжирайте пържения хек в подходящи чинии или плато и полейте всяко едно парче със соса.
За украса може да използвате моркови или друг зеленчук.
"Пикадили"
Картофената салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Доматена супа по азиатски
Продуктите: за около 2.5 -3л супа: 800г консерва домати (блендирам кратко, като оставям парчета) 1 среден картоф (на дребн...

-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
Като купешките..., но домашни! :) Продуктите: 300г брашно 1/2ч.л. суха мая около 130 - 150мл. вода 1/4ч.л сол 1/4ч.л. захар 2...
Няма коментари:
Публикуване на коментар