петък, 6 декември 2013 г.
Печена риба с маслини
2 по-едри скумрии
2 с.л. олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 в. ч. бяло вино
3 домата
1 шепа черни маслини
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
Рибата се почиства и филетата се отделят.
В тиган се налива олиото и за минута се запържва нарязаният на дребно лук, прибавят се счуканите скилидки чесън, пържи се 20 секунди и се разрежда с виното.
Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се прибавят към соса. Овкусява се с подправките.
Добавят се почистените от костилките маслини. Филетата се подреждат в намаслена тава и се заливат със соса. Пекат се 20 минути при температура 200 градуса. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се сервират.
"Бон апети"
Много вкусно!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Доматена супа по азиатски
Продуктите: за около 2.5 -3л супа: 800г консерва домати (блендирам кратко, като оставям парчета) 1 среден картоф (на дребн...

-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
Като купешките..., но домашни! :) Продуктите: 300г брашно 1/2ч.л. суха мая около 130 - 150мл. вода 1/4ч.л сол 1/4ч.л. захар 2...
Няма коментари:
Публикуване на коментар