Копривеното брашно е малко и придава много приятен нюанс в бледо сиво зелено със ситни точици в тестото. Много ми харесва! Хлябът е за подарък за много скъп човек, но опеделено ще пробваме копривата и вкъщи.
В 10ч. сутринта смесих брашната – Caputo Cuoco, 15% Спелта тип 630, 5% ръж и 1% коприва с водата 83% за 2.45часа Автолиза. Добавям водата постепенно, докато ми хареса – получавам средно мека топка тесто, след това премервам добавената вода и виждам колко е хидратацията, така се съобразявам с водопглъщаемостта на брашната.
Вложих 20% сладък Квас (на 14часа).
След 35мин. добавих 2% сол, след 15мин. и 2% меко масло. През 30мин. направих две сгъвания на плик в купата, след това 4 вътрешни сгъвания със спелтени трици през 40мин. и оставих тестото да втасва в покой.
Оформих след 6.30часа (на 24 градуса) насипна ферментация, псотавих в банетона и оставих за 40мин. на плота, след което прибрах в хладилника за 15часа хладилна ферментация.
Пекох както обичайно в загрята на 250 градуса фурна в чугунен съд за 20мин. с капак и 20мин. без капака на 220 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар