Продуктите:
за 4-5 порции
600-800г телешко/агнешко/пилешко месо
1 голяма глава лук
3-4 скил. чесън
2с.л. нарязан на ситно консервиран лимон
1ч.л. сух чесън
1ч.л. куркума
1ч.л. къри
1ч.л. черен п-р
1/2ч.л. канела
о-о 300мл доматен сос/пасирани домати
1 кофичка биволско мляко/ или цедено
1 щ. шафран
1-2 глави карамелизиран лук
1/2ч.л. кимион
1/2ч.л. кориандър (сух)
сол и п-р
1шепа микс ядки и стафиди
Приготвяне:
В по-голям тиган или тенджера запечатайте месото (ако е нужно - на части) и извадете, запържете лука и чесъна, подправките, върнете месото и покрийте добре с гореща вода. Затворете и гответе на тих огън 3-4 часа. Долейте вода ако е нужно, накрая трябва да има малко сос. Когато е готово месото, сипете доматения сос и след 10-15мин. изключете огъня.
Шафрна накиснете за 5-10мин. в малко гореща вода - добавете към киселото мляко, разбъркайте и лука. Ядките надробете леко и запържете внимателно, да не загорят..
Сервирайте яститето в разлат съд, покрийте с киселото мляко и поръсете с ядките и стафидите, свежа мента... Да ви е вкусно! :)
Чудесно звучи това ястие!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЗа нас беше любов от първа хапка! Дано опитате! :)