tag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post2327567695167167488..comments2024-03-26T07:03:54.700+02:00Comments on На гости на едно македонско девойче ;): Кроасани и многолистно (бутер) тесто разбира се :)Morenahttp://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-68553425151434400192021-07-11T18:52:19.022+03:002021-07-11T18:52:19.022+03:00Здравейте,
лично не съм замразявала, но спокойно ...Здравейте, <br />лично не съм замразявала, но спокойно бих го направила, нали продават замразено бутер тесто. :) Нищо особено след като е приготвено тестото, увивате го добре и го слагате във фризера. После го размразявате, за да работите с него. Аз бих го размразила в хладилника, защото трябва да е студено, когато ще работите с него.Morenahttps://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-25465074360382217112021-07-11T12:31:58.031+03:002021-07-11T12:31:58.031+03:00Здравейте, може ли част от тестото да се замрази? ...Здравейте, може ли част от тестото да се замрази? И как се процедира с печенето тогава?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-7251509345680290532016-02-16T09:36:45.247+02:002016-02-16T09:36:45.247+02:00Други теста и аз втасвам (ако бързам) във фурната ...Други теста и аз втасвам (ако бързам) във фурната на 40°. Но маслено тесто не може, като и сама сте установила (добър опит се придобива от грешките), защото маслото се топи. На по-хладно (но не провретриво! е по-добре да втасват толкова маслени теста.<br />Завиването става като се навие на руло триъгълник от основата му към върха, както също сама сте разбрала.<br />Слели са се, защото се е Morenahttps://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-59181301277391232432016-02-16T09:32:32.532+02:002016-02-16T09:32:32.532+02:00Този коментар бе премахнат от автора.Morenahttps://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-16474179464056928512016-02-13T22:41:08.938+02:002016-02-13T22:41:08.938+02:00Аз явно си пиша сама, но все пак ще коментирам за ...Аз явно си пиша сама, но все пак ще коментирам за последно. След дълга борба ги сложих да втасват във фурната. Маслото се разтече от тях. Сигурно хората, които често правят такива неща знаят, че не трябва да втасват там, но аз по принцип всичко втасвам във фурната, включена на 40-50 градуса преди това за кратко. Отне ми време и да разбера как да ги завия и се получиха доста недъгави. Та, за Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-30902680507938919752016-02-13T21:08:25.731+02:002016-02-13T21:08:25.731+02:00О, съжалявам, чак сега влизам и е късно...
След ка...О, съжалявам, чак сега влизам и е късно...<br />След като е втасало не става да му се добавя масло. Дано само си разточил/а с останалите 200г. Morenahttps://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-20263230489689150462016-02-13T09:06:54.294+02:002016-02-13T09:06:54.294+02:00О, моя грешка. Сега видях, че първото масло се сла...О, моя грешка. Сега видях, че първото масло се слага в тестото, но моето вече е омесено от вчера и отлежава в хладилника. Дали ще е фатално да не го добавям сега?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-32098645464512526212016-02-13T09:02:22.387+02:002016-02-13T09:02:22.387+02:00Морена, с кое от двете масла се разточва? Рецептат...Морена, с кое от двете масла се разточва? Рецептата съдържа 100г масло и 150г?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11315231323564835375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-30263081473317907302014-05-01T12:43:13.419+03:002014-05-01T12:43:13.419+03:00Благодаря, Зори! Поздрави и на теб! :)Благодаря, Зори! Поздрави и на теб! :)Morenahttps://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-2221327352912133022014-04-30T16:38:14.139+03:002014-04-30T16:38:14.139+03:00Прелестни са! Чак ми зауха на масло!
Поздрави!Прелестни са! Чак ми зауха на масло!<br />Поздрави!Zornitsa Nikiforovahttps://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-49542313733745308802013-05-01T10:33:27.996+03:002013-05-01T10:33:27.996+03:00Еха, Кари, браво! Чудни кроасани! :) Радвам се за ...Еха, Кари, браво! Чудни кроасани! :) Радвам се за дечицата... и моето дребно сега яде кроасан за сефте. Купешките е опитвала веднъж или дваж (по залък),покрай други деца, ние не купуваме( то не само кроасаните де... което може да приготвя в къщи - ядем, другото минава без нас...). По темата с Е-тата сме на една вълна явно, ще надниквам при теб. :) Мorenahttp://morrennaa.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-34092623889125414022013-04-30T22:34:12.913+03:002013-04-30T22:34:12.913+03:00http://karrysdream.blogspot.com/2013/04/blog-post_...http://karrysdream.blogspot.com/2013/04/blog-post_25.html аз успях :) Децата са щастливи, че вече могат да ядат кроасани на воля / защото в замразените купени има доста оцветители и Е-та и ги бях ограничила/ Благодаря ти, Морена, за споделените съвети :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14435105153887376747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-26423342455814726122013-04-30T22:30:05.056+03:002013-04-30T22:30:05.056+03:00Morena, аз съм правила кроасани преди години и ми ...Morena, аз съм правила кроасани преди години и ми отне цял ден в трамбоване между хладилника и плота за разточване. Много се радвам, че видях тази публикация - сега децата са щастливи, че ще ядат кроасани много по-често :) една снимчица тук: http://karrysdream.blogspot.com/2013/04/blog-post_25.html Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14435105153887376747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-5862806402098332902013-04-27T23:55:04.560+03:002013-04-27T23:55:04.560+03:00Ивана, ще се радвам, ако размислиш и опиташ! Благо...Ивана, ще се радвам, ако размислиш и опиташ! Благодаря! :)Morenahttps://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-55630770165957499042013-04-27T23:06:53.553+03:002013-04-27T23:06:53.553+03:00Браво ! А на мен ми се струва много трудно , не се...Браво ! А на мен ми се струва много трудно , не се наемам да ги направя :) ! <br />Поздравления ,Морена ! Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-75990305027899379962013-04-26T18:07:30.151+03:002013-04-26T18:07:30.151+03:00Благодаря и да ви е сладко, Дани! :)Благодаря и да ви е сладко, Дани! :)Morenahttps://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-84021849926373150512013-04-26T16:58:42.945+03:002013-04-26T16:58:42.945+03:00Невероятни са!
И много подробно обяснени!
Ще опита...Невероятни са!<br />И много подробно обяснени!<br />Ще опитам на всяка цена!<br />Хубав ден!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-34494367033536623382013-04-23T22:45:28.799+03:002013-04-23T22:45:28.799+03:00Еос, приятно ми е, че съм те зарадвала! :) Аз също...Еос, приятно ми е, че съм те зарадвала! :) Аз също благодаря за вниманието и коментара!<br />Повярвай, въпросът не е да се престрашиш, а по скоро да решиш, че започваш и не се съмнявам, че ще ти се получи всичко точно. Успех и очаквам да се похвалиш. Morenahttps://www.blogger.com/profile/04173966859249394732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5790109628253483945.post-1544442409665043292013-04-23T19:16:24.262+03:002013-04-23T19:16:24.262+03:00фантастично изглеждат :) може и аз да се престраша...фантастично изглеждат :) може и аз да се престраша да направя :) <br />Много ме зарадва с коментара си, че четеш блога ми :) Благодаря!Еochttps://www.blogger.com/profile/07941005954127745355noreply@blogger.com