четвъртък, 4 април 2013 г.

Пълнозърнест сладкиш с хляб „Бонус”

...или иначе казано - без брашно.
Много вкусен вариант на сладкиш с ябълки. 

 



За сладкиша:
1 бр. Хляб „Бонус” класик/ друг подобен - около 450г
4 яйца
400мл прясно мляко
125г кафява пудра захар или 75г фруктоза или друг подсладител (аз бих ползвала само естествен подсладител)
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. канела
50г стафиди, мариновани в 2с.л. ром, коняк или ликьор (нямах нито едно от трите и ползвах бяло вино + капки течна ромова есенция – стана чудно!)
750 г ябълки - обелени и нарязани на малки кубчета
50г масло
2с.л. галета

Хлябът се нарязва на филии и се залива с горещото мляко. Когато поизстине, се пасира.

Загрейте фурната на 180°С.
Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавят към хлебната смес. Слагат се канелата, стафидите, алкохола, бакпулвера и ябълките. Накрая се добавят белтъците – на сняг.
Сладкишът се пече във форма - намазана с масло и поръсена с галетата и малко канела за около час.

За шоколадовия сос:
50г какао
2с.л. пудра захар
100мл прясно мляко
1с.л. масло

Всички продукти се смесват и се загряват, докато се получи гладък сос. Сладкишът се залива с горещия сос и се украсява по желание с настърган шоколад.


сп.Меню

Няма коментари:

Публикуване на коментар