вторник, 9 април 2013 г.

Корсиканска доматена салата




за 4 порции

6 месести домата
2 средни глави лук, нарязан на ситно
4 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
3с.л. каперси
10 черни маслини
3с.л. нарязан магданоз
4с.л. зехтин
сол, черен пипер на вкус
6 резенчета козе сирене
 

Доматите се нарязват на кръгчета и се подреждат в плато. Посоляват се леко.
Смесват се лукът, чесънът, каперсите, магданозът, зехтинът и маслините. Сместа се разпределя върху доматите. Поръсва се с черен пипер. Сервира се с резенчета козе сирене или фокача.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     сп. Меню

Няма коментари:

Публикуване на коментар