вторник, 9 април 2013 г.

Фритата с картофи и лук


1кг картофи, нарязани на кръгчета
2гл. лук, нарязани на полумесеци

2с.л. олио
сол, черен пипер
 

8-10 яйца
3с.л.
сол, черен пипер
розмарин

Загрейте фурната на 230°С.
В тава сложете картофите и лука, подправете със сол и пипер и добавете 2 с.л. олио. С ръка омесете всичко и печете за около 25 минути. Охладете.
Намалете Т на фурната до 180°С.
Разбийте яйцата, подправете със сол и пипер, добавете картофите и разбъркайте внимателно, за да не ги раздробите.
В тавичка с незалепващо покритие загрейте останалото олио и добавете яйцата с картофите. Запържете отдолу и когато е готово поръсете с розмарин и запечете във фурната само на горен реотан.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...