сряда, 3 април 2013 г.

Пандишпаново руло




4-5 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 ванилия

Загрейте фурната на 220
°С.
Жълтъците разбийте 2 с.л. захар докато побелеят и увеличат обема си. В друг съд разбийте белтъците с останалата захар на сняг. Брашното пресейте и добавете към жълтъците, а накрая и белтъците.
Готовото тесто изсипете върху покрита с хартия квадратна /правоъгълна тава и заравнете. Печете до златисто, за около 10 минути.
Получения блат обърнете с хартията върху навлажнена  и поръсена със захар кърпа, махнете хартията и с помощта на кърпата навийте на руло. Оставете да изстине.
След това развийте, намажете с плънката - крем (в случая ползвах Pastry Cream)/сметана/ сладко/ шоколад.... и се навийте отново.
 

Глазурата:
2с.л. сухо мляко (имах пълномаслено)
3с.л. захар
4с.л. пр. мляко
0коло 50 гр масло
Смесете сухото мляко със захарта и бавно добавете прясното мляко (да не стане на бучки). Сложете на слаб огън да кипне, добавете маслото и като поври малко махнете от огъня.... охладете леко и завийте рулото. 


Шок. глазура - също като бялата, но вместо сухо мляко - 2с.л. какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...