петък, 5 април 2013 г.

Торта Роял




за блата:
4 яйца
80 г захар
80 г брашно
40 г какао
1ч.л. бакпулвер
щипка канела
2 с.л. олио
2 с.л. коняк
захарен сироп за напояване на блата

за крема:
500 мл пр. мялко
35 г захар
1 пак. пудинг ванилия
150 мл т. сметана

за декорацията:
о-о 200 г бишкоти
1-2 ч.ч. порток. сок
 

250 г т. сметана
100 г шоколад

Намазнява се или се застила форма 26-28см. Фурната се загрява на 180°С.
Смесват се брашното, какаото, бакпулвера и канелата. Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и коняка, добавят се брашното и белтъците на сняг. Тестото се изсипва във формата и се пече.
Готовия блат се охлажда. Напоява се със захарен сироп (при мен с прясно мляко) или с друго, по избор. Намазва се с крема. Отгоре се редят напоените в портокалов сок бишкоти. Най–отгоре тортата се намазва с разбита сметана, овкусена с шоколад и се поръсва с настърган шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар