вторник, 9 април 2013 г.

Фритата с гъби и градински подправки

Е , почти омлет и все пак различен. Много вкусен!

 
 за 4 порции

4яйца
1/2 ч.ч. пр. мляко
1ч.л. горчица
1ч.л. "Градинсака подправка MAGGI" (за тези който нямат, написвам съдържанието  и' - сол, захар, чесън, магданоз, спанак, лук, копър, черен пипер, дафинов лист, босилек)
1с.л зехтин или масло
1 малка гл. лук (ситно нарязан)
300 г гъби (на филийки)
 


Разбиват се яйцата с млякото, горчицата и подправката.
Фурната се загрява до 220°С.
В тавичка с незалепващо покритие се сгорещява зехтинът, прибавят се лукът и гъбите. Когато се изпари отделената вода, се изсипва яйчната смес. Запича се отдолу на котлона и когато се втвърди, се слага на най-горната степен на фурната да се запече и отгоре.
                                                                                                                                               сп. Меню

Няма коментари:

Публикуване на коментар