вторник, 9 април 2013 г.

Свинско с патладжани



500 г свински бут 
3 патладжана 
3-4 стръка лук 
1 ч. ч. пилешки бульон 
1/2 ч. червено вино 
3 с. л. соев сос 
1 с. л. лютеница 
1 с. л. оцет
1 ч. л. нишесте 
1 ч. л. захар 
олио за пържене


за маринатата:
2 с. л. червено десертно вино 
2 с. л. соев сос

* Месото се нарязва на филийки, след това на тънки ивички. Приготвя се марината от посочените продукти и месото се маринова за 30-40 минути.
* Патладжаните се разрязват на две, посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. Лукът се нарязва на диагонални парчета, а перата се запазват за украса.
* Отцедените патладжани се нарязват на кубчета и се пържат в силно загрято олио за около 3 минути. След това се изваждат.
* В същата мазнина няколко минути се пържат месото и лукът.
* В подходящ съд се смесват бульонът, лютеницата, соевият сос, виното, оцетът, захарта и хубаво се разбъркват. Когато месото е готово, се прибавят патладжаните. Залива се със соса и се задушава 2-3 минути.
* Ястието се сгъстява с разтворено във вино нишесте, поръсва се с нарязани пера лук, изсипва се в плато и се сервира.

                                                                                                                           Бон Апети
                                                                                                                                                                                                           
                                                                                                                                                            
Много вкусно и бързо за приготвяне.

Аз готвих със 700-800 г месо(при мен врат) и сътветно всички продукти увелчих.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...