Пълнеж:
340 г крема сирене, със стайна темп.
1/2 ч.ч. захар
1 яйце
3 с. л. пр. мляко
В тава (37.5 x 25 x 2.5см), сложете хартия и намазнете с олио.
Разбийте крема сиренето и захарта до еднородна смес ... добавете яйцето и млякото и хубаво разбъркайте. Разстелете сместта в тавата.
Загрейте фурната на 190°.
Блат:
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч л бакпулвер
1/4 ч. л. сода
4 жълтъка
1/2 ч л ванилия
1/3 ч.ч. захар
1 голям банан, намачкан на пюре (1/2 ч.ч.)
1/2 ч.ч. орехи – ситно нарязани
4 белтъка
Смесете брашното с бакпулвера и содата. С миксер разбийте жълтъците за 2 мин. като постепенно добавяте захарта и разбийте до побеляване... добавете ванилията. Сипете банановото пюре и орехите, разбъркайте.
Разбите белтъците на сняг, но не до сухо... добавте брашното към жълтъчната смес, а след това и белтъците. Изсипете тестото върху сиренето и изравнете.
Печете 15-20 минути.
Посипете масата с пудра захар и внимателно обърнете и извадете блата. Махнете хартията и завийте на руло... охладете и залейте с глазурата и украсете с шоколада.
Глазура:
50 г крема сирене
2-3с. л. пудра.захар
1-2ч. л. пр.мляко или някакъв ликьор
2с.л. разтопен шоколад
2ч.л. течна сметана
Разбъркайте сиренето със захарта и добавете ликьора до нерядък крем.
Отделно разтопете шоколада и добавете сметаната... сипете в хартиена фунийка и украсете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар