събота, 13 април 2013 г.

Ябълков каприз




1кг ябълки
1ч.ч. захар (ако обичате по-сладко, може да увеличите колкото желаете до 2ч.ч.)
400г заквасена сметана
1 1/2 пак. чаени бисквити ( на мен ми отиде около пакет за 26см форма)

Ябъките се обелват и нарязват на малки кубчета. Слагат се на огъня със захарта и се варят 20ина мин. или докато станат прозрачни. Махат се от огъня и се добавя сметаната, разбърква се добре. Във форма за торта или тавичка се реди ред бисквити, заливат се с половината от ябълковата смес (още докато е топла), ред бисквити и другата половина ябълкова смес. Оставя се за няколко часа в хладилника.

сп. Кулинарен журнал

Невероятна вкусотия, много лесно и бързо се приготвя, препоръчвам!


 

2 коментара:

  1. Необходимо ли е да се слага вода по време на задушаване на ябълките?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за интереса! :)
    Не, няма вода.
    Успех! :)

    ОтговорИзтриване