понеделник, 22 април 2013 г.

Солени палачинки




За палачинковото тесто:
2ч.ч. айран (нищо, че не съм чувала някой да го казва така вместо айрян ;) )
1/2ч.л. сода
3/4ч.л. сол
1/2ч.л. захар
1с.л. олио
2 яйца
брашно - колкото да се получи тесто гъсто като боза. (ползвам каквото ми хрумне на момента, но обичайно не е само бяло, в случая беше повечето типово)
подправки на вкус (сложих черен пипер, мащерка и салвия)
по 1 стрък зелен лук и чесън


плънката ми беше:
пилешко месо от гърдите - на кубчета и запечено на грил тигана
кисели краставички
гъби
топено сирене
течна сметана  - капвах по малко върху плънката

Залях завитите палачинки със сос бешамел:
50г брашно
50мл олио
500мл прясно мляко
сол
черен пипер 
индийско орехче

кашкавал за поръсване








2 коментара:

  1. У нас такие блины называются "блины с припеком". Это невероятно вкусно!!! Просто обалденно!

    ОтговорИзтриване
  2. Татьяна, очень рада встретиться с вами здесь, спасибо за внимание! Я всегда рады Вам, и я надеюсь, чтобы бросить вызов вам попробовать рецепт! :)

    ОтговорИзтриване