събота, 20 април 2013 г.

Моето тесто за пица

 http://www.gotvetesmen.com/gallery/albums/userpics/10134/Kaliforniiska%20pizza.jpg

Продуктите: 
5г свежа мая/ 1/2ч.л. суха
120мл хладка вода
20мл олио
1ч.л. захар

1/4ч.л./ щ. сол
200г брашно

В брашното добавете солта и половината захар, направете кладенче. Маята с малко вода, половината захар и брашно разбъркайте на кашичка и сипете в кладенчето. Поръсете я с малко брашно, покрийте съда и оставете на топло да втаса/увеличи обема си двойно. Към втасалата мая добавете останалата вода и олиото и омесете тесто за 10тина минути. Тестото трябва да лепне леко, не добавяйте повече брашно, а го помесете по–дълго. Поставете го в намазнен съд, покрите и оставете да втаса. Втасалото тесто е готото за употреба.
Тази доза ми е идеална за тънко тесто, в тавата на фурната, като се вижда на снимките.

 http://www.gotvetesmen.com/gallery/albums/userpics/10134/Kaliforniiska%20pizza...jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар