сряда, 10 април 2013 г.

Бананов крем с шоколад







100г шоколад

3 банана

250-300г  кр.сирене/извара

100-150мл прясно мляко

3с.л. кисело мляко

1 пакетче суха сметана

5с.л. пудра захар

2-3с. л. лимонов сок

1-2 капки есенция ром (1 с. л. ром)
         


Начин на приготвяне:

         

1. Изварата, прясното и киселото мляко, захарта, сухата сметана, лимоновият сок, есенцията ром и два банана (нарязани) се разбиват с миксер или кухненски робот до получаване на плътен крем.

2. Шоколадът се разтопява с 3-4 с. л. прясно мляко.

3. В подходящи купички се налива малко от разтопения шоколад, покрива се с част от крема. Процедурата се повтаря, десертът се украсява с бананови колелца и малко разтопен шоколад, оставя се да се охлади 1 час и се сервира.
                                                                                                                 Бон Апети 


Няма коментари:

Публикуване на коментар